Lin

Lin gardiner er tidløst med sitt naturlige og organiske utrykk. Dette er et stoff som "lever" og kan påvirkes av temperatur og miljø, alt avhenger av hvordan man bruker det! 

Lin vil aldri bli helt glatt så dersom man ikke ønsker "rynker" i gardinene bør man velge et annet type stoff eller gå for en blaning av lin-polyester eller lin-bomull stoff, dette beholder lin-looken, men er lettere å vedlikeholde.

Dette er et unik og slitesterkt stoff så for de som liker den nordiske og litt "røffere" looken så er dette et perfekt tekstil valg!  

Silke

Silke har en flott glans og gir et luksuriøst utrykk. 

Silkefiberene regnes som en av de mest eksklusive tekstilfibrene grunnet den store styrken og den vakre glansen.

Skal du ha gardiner i silke anbefaler vi alltid å fòre gardinene med vanlig fòr, mellom fòr eller et flosset fòr. Dette er for å bevare gardinene mot falming fra solen men det gir også gardinen et ekstra "løft" som gjør at gardinen blir enda mer eksklusiv!

De fleste silketyper må renses.

Bomull

Bomull er det mest populære naturlige materiale. Dette er et veldig slitesterkt tekstil men er ikke så elastisk. Ubehandlet bomull kan vaskes på 95 grader, men pga etterbehandling og trykk er det mange av stoffene som ikke tåler mer enn 30-40 grader.


Polyester

Polyester er et syntetisk og kunstig tekstilfiber, fremstilt av olje.

Dette er et slitesterk og elastisk stoff som ofte brukes sammen med bomull, ull eller viscose for å gjøre det enda mer slitesterkt.

Gardiner i polyester er fargeekte og kan se ut som det er laget av naturmateriale hvis det er av høy kvalitet. Tekstilet tar til seg lite vann, og krøller veldig lite.